Tübitak Projeleri Bilgilendirme Toplantısı
Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimi tarafından organize edilen ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğünde Uzman olan Sayın Duran MEŞE tarafından;
4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı
4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destek Programı
4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı
4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı
Tübitak projeleri başvuru koşulları ve başvuru yazma konusunda 24 Aralık 2015 tarihinde ilimiz ilköğretim ve Ortaöğretim kurumlarımızdan proje yazmaya meraklı ve istekli yüzü aşkın bir öğretmen grubuna Malatya Öğretmen Evi Farabi salonunda bir tanıtım toplantısı yapılmıştır.
4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı
Doğa Eğitim ve Bilim Okulları Çağrısı, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla desteklenmesini amaçlar. Projelerde katılımcılara, olabildiğince fazla bilgi aktarılması değil, basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi önem arz etmektedir. (Son başvuru tarihi 22 Ocak 2016)
4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destek Programı
Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı, öğretmenlere; öğrencilerde ve toplumda bilime ve bilimsel konulara ilişkin olumlu tutum geliştirilmesi amacıyla, kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlar(Son başvuru tarihi 22 Ocak 2016)
Tübitak 4006 Bilim Fuarları
“TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.
4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı
4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı, bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlar. (Son başvuru tarihi 04 Ocak 2016)