İnönü Çocuk Üniversitesi 2019 Yaz Etkinliği Programı Kapanış Töreni Gerçekleştirildi
İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Süreyya Aybar Konferans Salonunda İnönü Çocuk Üniversitesi 2019 Yaz Etkinliği programının kapanış töreni gerçekleştirildi.
Törene, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Durak, Üstün Yetenekliler Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Köytepe, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Milli Eğitim Ar-ge bölümü tarafından hazırlanmış olan Çocuk Üniversitesinin sunumu ile devam etti.
Üstün Yetenekliler Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Köytepe, bu yıl 14'üncüsünü gerçekleştirdikleri İnönü Çocuk Üniversitesi etkinliğinin her yıl 2 defa düzenlediklerine değinerek şunları söyledi:
"Üstün Yetenekliler Araştırma Eğitim ve Uygulama Merkezi olarak her yıl 2 defa Çocuk Üniversitesi etkinliğini düzenliyoruz. Bu Çocuk Üniversitesindeki etkinliklerin temel amacı ilimizin başarılı çocuklarına üniversite ortamını ve ruhunu tanıtmak, bilim insanı olabilme bilincini aşılamaktır. Onlarda var olan bilimsel merak duygusunu geliştirmektir. Bu başarılı çocuklarımıza bilim, sanayi ve teknolojideki yenilikleri aktarmaktır. Diğer bir amacımız ise bir bilimsel araştırmanın nasıl yapılacağını onlara erken yaşta öğretmektir. İlimizin akademisyenleri ile başarılı çocuklarımızı bir araya getirerek bilimsel sorularını direkt olarak alanında uzman kişilere sorabilme şansı tanımaktır."
Üniversitenin birçok alanında çocukların eğitim aldıklarını ifade eden Köytepe "Bu kapsamda bu yıl ki etkinliğimize 30 farklı okulumuzdan 60 öğrencimiz katıldı. Etkinlik süresince kendi branşlarında uzman 24 öğretim üyesi farklı meslek ve teknolojileri bizlerle tanıttı. Etkinliğimizin ilk gününde Tıp Fakültesindeydik. Mikrobiyoloji laboratuvarı gibi birçok laboratuvarları ziyaret ettik. Tıp Fakültesi tıbbi bilimler hakkında bilgiler aldık. İkinci gün Kimya bölümündeydik, kimyasal teknolojiler, biyoteknoloji ve kimya mesleğinin uygulama alanlarını öğrendik. Kimya laboratuvarında deneyler gerçekleştirdik. Üçüncü gün biyoloji ve moleküler biyoloji bölümlerinde biyoloji ve evren, biyolojik saat, hücreden organizmaya canlılar konularında bilgiler aldık. Doğa takibi, bitki sınıflandırılması ve botanik alanlarında uygulamalar gerçekleştirdik. Dördüncü gün fizik bölümünü ziyaret ederek fizik bilimi, enerji ve türleri, yenilenebilir enerjiler konularında bilgiler edindik. Astronomi ve uzay sistemini tanıdık. Elektronik devreler, sensörler ve üç boyutlu yazıcı ile uygulamalar gerçekleştirdik. Son gün Eğitim fakültesinde bilgisayar programlama, robotik kodlama ve tasarım alanı ile ilgili ders ve uygulamalar gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.
Son olarak öğrencilerin birçok meslek ve teknolojiyi yerinde görerek tanıdıklarını vurgulayan Süleyman Köytepe şunları belirtti:
"Etkinlikte farklı branşlarda 14 adet katılımlı ders, 15 uygulama dersi ve 5 atölye dersi gerçekleştirdik. Ayrıca öğrencilerimize katkı sağlamak için dengeli besleme gıdalar ve sağlığımız konusunda bilgiler verdik. Kampüsümüzdeki teknoloji olanaklar hakkında bilgiler edindiler, etkinliğimizin bu anlamda başarılı geçtiğini umuyorum. Etkinliğimizin düzenlenmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a, Malatya İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı'ya ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Durak'a teşekkürlerimi sunuyorum."
Program sonunda İnönü Çocuk Üniversitesi öğrencilerine katılım belgeleri takdim edildi.