MALATYA İL MEM ARGE

2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Değerler Eğitimi Programı

2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Değerler Eğitimi Programı

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında;

 

İlimize bağlı tüm ilçelerde yapılacak etkinlik konuları Ek-1’de, etkinliklerin düzenleneceği okul isimleri ve etkinlik tarihleri Ek-2’deki gibidir.

Her ay, ayın değeri ile alakalı:

  • Okulöncesi için “Resim Dalında”
  • İlkokul için “Resim Dalında”
  • Ortaokullar için “Şiir Dalında”
  • Liseler için “Kompozisyon Dalında” yarışmalar düzenlenecektir.

 

Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde bu yarışmalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından, diğer ilçelerde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulacak komisyonlar tarafından yürütülecektir.

 

Yarışmalara Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinden her okuldan bir eser gönderilecektir. Bu eserler okullarda seçilirken öncelikle “Değerler Eğitimi Okul Yürütme Komisyonu” tarafından incelenerek her ayın 30’unda malatyamemarge@gmail.com adresine mail olarak gönderilecektir. Gönderilen e-mailin konu bölümüne okulun adı ve o ayın değerinin ismi yazılmalıdır. Örneğin: Battalgazi Ortaokulu – Adalet ve Sorumluluk – Şiir. Ekler orijinal haliyle taranıp mailin ekine yüklenmelidir. 

 

Bünyesinde birden fazla okul kademe veya türü bulunan okullar her okul düzeyi için ayrı bir e-mail göndermelidirler.  

Örneğin: Battalgazi Anaokulu – Adalet ve Sorumluluk – Resim.        Battalgazi İlkokulu – Adalet ve Sorumluluk – Resim.    Battalgazi Ortaokulu- Adalet ve Sorumluluk – Şiir.

3 AYRI E-MAİL OLARAK GÖNDERİLECEKTİR.      

Başvuruların son gönderilme tarihi her ayın son günü olarak belirlenmiştir. Belirlenen tarih ve saat Ek-3 de belirtildiği gibidir. Başvuru tarihlerinden sonra gelen başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

 

Yarışmalarda dereceye giren eserlerin seçimi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından oluşturulan komisyon tarafından belirlenip, her ay programın gerçekleştirileceği okulda öğrenciler ödüllendirilecektir.

 

Tüm ilçelerdeki okullarımızda ve dersliklerde Değerler Eğitimi panoları oluşturulup, panonun güncel tutulmasından okul müdürü sorumlu olacaktır.

 

Ekte sunulan çerçeve planları okul rehber öğretmenleri tarafından incelenip, gerek duyulduğunda çevresel koşullar göz önünde bulundurularak güncelleme yapılarak sınıf ve branş öğretmenlerine verilecektir. Öğretmenler bu çerçeve planlar kapsamında müfredatla ilişkilendirilecek şekilde her ayın değeri ile ilgili öğrencilere kazanımları aktarmaktan sorumludurlar.

 

Değerler Eğitimi kapsamında okullarda kullanılacak olan çalışma etkinlikleri her ay düzenli bir şekilde http://malatyaarge.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Okullarımızda oluşturulan Yürütme Komisyonları bu çalışma etkinliklerine ek çalışmalar yaparak içeriği zenginleştireceklerdir.

 

Değerler Eğitimi kapsamında her okul değerin işlendiği ayın son haftasında okulda o değerle ilgili bir etkinlik düzenleyecektir.

 

Ekleri indirmek için tıklayınz.

Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi - 0422 324 64 21 (Dahili 355)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.